Dagens PS

SenzaGen: Aktie och bolagsfakta

SenzaGen är ett svenskt bioteknikföretag. De arbetar med utveckling och försäljning av unika och djurfria testmetoder för kemisk allergi. Företaget grundades 2010 i Lund, Sverige, och har sedan dess varit ledande inom området för alternativa metoder för allergitester.

Kursgraf SenzaGen

ANNONS
ANNONS

SenzaGen blev ett operativt företag år 2014. Innan dess hade EU beslutat att inte längre tillåta försäljning av kosmetiska produkter testade på djur. Denna förbud policy spreds sedan till andra länder och det finns också processer inom andra industrier där målet är att undvika djurtester. 

Sedan dess har företagets  GARD®-testplattform, baserad på genomik och maskininlärning, utvecklats för att avgöra om ämnen kan orsaka allergiska reaktioner, och fler kompletterande tester och tjänster har lagts till.

GARD®-metoden är en in vitro-test baserad på en mänsklig dendritisk cellinje, en uppsättning gener och en prediktionsmodell utvecklad med hjälp av maskininlärningsteknik. Genom att använda avancerade bearbetningsverktyg i kombination med hög informationsgenomisk data tillhandahåller SenzaGen en testmetod med bättre prediktiv noggrannhet än dagens djurbaserade metoder.

Produkterna från SenzaGen har en bred tillämpning inom olika industrier, inklusive kosmetika, läkemedel, kemiska produkter och livsmedel. Bolagets kunder är främst koncentrerade i Europa och USA. 

Forskning och andra aktiviteter sker från deras huvudkontor i Lund. VD för företaget är Peter Nählstedt och ordförande är Carl Borrebaeck.

Läs mer på deras hemsida här: https://senzagen.com/

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS