Dagens PS

OX2: Aktie och bolagsfakta

OX2
OX2 (Foto: OX2).

OX2 är ett ledande företag inom förnybar energi och har en stark position inom utveckling, byggande och drift av vindkrafts- och solenergiprojekt. Bolaget grundades 2004 och har sedan dess varit en pådrivande kraft inom den gröna energisektorn.

Kursgraf OX2

ANNONS
ANNONS

Start med fokus på vindkraftsprojekt

Historien om OX2 började med fokus på vindkraftsprojekt och har sedan utvidgats till att omfatta solenergi och energilagring. Bolaget har framgångsrikt utvecklat och realiserat en mängd projekt över hela Norden och Europa. Med sin europeiska närvaro har Ox2 etablerat sig som en betydande aktör inom förnybar energi. Bolaget har genomfört projekt i flera länder, inklusive Sverige, Finland, Norge, Tyskland, Frankrike och Storbritannien.

OX2 verksamhet

OX2 har en imponerande produktportfölj som omfattar vindkraftsparker, solenergianläggningar och energilagringssystem. Bolaget fokuserar på att utveckla innovativa och hållbara lösningar för att möta den stigande efterfrågan på ren energi. Förvärv av projekträttigheter, utveckling av projekten och slutförande av dem genom byggnation samt teknisk och kommersiell förvaltning är alla delar av OX2 verksamheten.

Teknisk analys OX2

Teknisk analys fokuserar på rörelser i aktiehandeln för att avgöra om en aktie är köpvärd eller inte.

Läs mer om teknisk analys här.

Notering

Den 23 juni 2021 noterades OX2 på First North Premier Growth Market, och den 6 april 2022 flyttades den till Nasdaq Stockholm Main Market. Aktien ingår i OMXSB, OMX Stockholm Benchmark Index, från och med den 1 juni 2022.

Huvudkontoret är beläget i Stockholm. VD för bolaget är Paul Stormoen och ordförande är Johan Ihrfelt.

Läs mer på deras hemsida här.

Läs mer om OX2

ANNONS
ANNONS