Dagens PS

Nordisk Bergteknik: Aktie och bolagsfakta

Nordisk Bergteknik
Nordisk Bergteknik (Foto: Nordisk Bergteknik(

Nordisk Bergteknik AB är ett ledande koncern inom bergteknik och erbjuder högkvalitativa lösningar för bergförstärkning och geoteknik. Deras huvudkontor är beläget i Göteborg.

Kursgraf Nordisk Bergteknik

ANNONS
ANNONS

Grundades av Pegroco Invest

Nordisk Bergteknik grundades år 2016 av Pegroco Invest AB och har sedan dess etablerat sig som en pålitlig aktör inom branschen. Koncernen är idag den största i norra Europa med inom berghantering och grundläggning. De driver 24 operationella bolag på den norska, svenska och finländska marknaden.

Teknisk analys Nordisk Bergteknik

Teknisk analys fokuserar på rörelser i aktiehandeln för att avgöra om en aktie är köpvärd eller inte.

Läs mer om teknisk analys här.

Kunderna är främst privata

Koncernens primära kunder är privata företag, som i sin tur ger statliga och kommunala uppdrag med fokus på samhällsgemensam infrastruktur.

Idag arbetar ca 1 200 medarbetare för koncernen och verkar inom två affärsområden: berghantering och grundläggning. Dessa redovisas i de tre finansiella segment som är Grund Sverige, Berg Sverige och Berg Norge. Produkterna som erbjuds sträcker sig från ar bergförstärkningsprodukter, geotekniska system till injektionsprodukter och specialanpassade lösningar inom svåra geologiska förhållanden.

2021 noterades bolaget B-Aktie på Nasdaq Stockholm. Idag handlas aktien inom segmentet Mid Cap.

Du kan läsa mer om dem här: https://www.nordiskbergteknik.se

Läs mer om Nordisk Bergteknik

ANNONS
ANNONS