Dagens PS

LC-Tec Holding: Aktie och bolagsfakta

LC-Tec Holding Logotyp
LC-Tec Holding är ett svenskt teknikföretag. (Bild: LC-Tec Holding)

LC-Tec Holding är ett svenskt företag inriktat på optiska teknologier och komponenter. Företaget utvecklar och tillverkar elektrooptiska produkter, såsom flytande kristallögon, för användning inom bland annat display teknologi, medicinsk utrustning och forskning. Bolaget grundades 1988. 

Kursgraf LC-Tec Holding

ANNONS
ANNONS

Flertal dotterbolag

LC-Tec Holding är moderbolaget för flera dotterbolag, inklusive LC-Tec Displays AB och LC-Tec Precision AB. LC-Tec Displays AB är specialiserat på utveckling och tillverkning av flytande kristallögon (LCOS) för användning i projektorer, visuella bildskärmar och andra display applikationer. LC-Tec Precision AB fokuserar på tillverkning av flytande kristallögon för medicinsk utrustning och vetenskaplig forskning.

Teknisk analys LC-Tec Holding

Teknisk analys fokuserar på rörelser i aktiehandeln för att avgöra om en aktie är köpvärd eller inte.

Läs mer om teknisk analys här.

Elektrooptiska tillämpningar

LC-tekniken möjliggör elektronisk styrning av infallande ljus utan rörliga delar, produkten används speciellt för 3D-filmvisning på biografer, professionella videokameror och dator glasögon. 

Företaget har sitt huvudkontor i Borlänge och har en lång historia inom optikbranschen. Med sin tekniska kompetens och kvalitetsprodukter har LC-Tec Holding etablerat sig som en ledande aktör inom elektrooptik. 

LC-Tec är ett börsnoterat bolag, noterat på NGM Nordic MTF-börsmarknaden. Verksam vd för bolaget är Olle Westblom. 

Läs mer på deras hemsida här.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS