Dagens PS

ExpreS2ion Biotech Holding: Aktie och bolagsfakta

ExpreS2ion Biotech Holding är en svenskt bioteknikkoncern som är inriktat på att utveckla och tillhandahålla lösningar för produktion av komplexa proteiner och vacciner. Företaget har en unik teknologi baserad på Spodoptera frugiperda Sf21-insektscellslinjen, vilket möjliggör produktion av biologiska substanser med hög kvalitet och stabilitet.

Kursgraf ExpreS2ion Biotech Holding

ANNONS
ANNONS

ExpreS2ion Biotechnologies ApS grundades 2010 baserat på ett decenniums lång forskning för att utveckla ett optimerat proteinsystem för uttryck med hjälp av Drosophila S2-celler. De har utvecklat ett framstående system kallat ExpreS2-plattformen för uttryck av proteiner. 

ExpreS2ion Biotech Holding har en produktportfölj som omfattar lösningar för produktion av komplexa proteiner och vacciner med hjälp av deras Spodoptera frugiperda Sf21-insektscellslinje. 

Denna teknologi möjliggör effektiv och pålitlig produktion av biologiska substanser för användning inom forskning, läkemedelsutveckling och vaccintillverkning. I deras utvecklings pipeline av vaccinkandidater återfinns lösningar för COVID-19, bröstcancer, influensa och malaria. 

Bolaget bedriver sin verksamhet från DTU Forskerpark i Hørsholm. De har idag försäljning och partnerskap på global nivå.

Läs mer på deras hemsida här: https://expres2ionbio.com/

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS