Dagens PS

Coegin Pharma: Aktie och bolagsfakta

Coegin Pharma Logotyp
Coegin Pharma är ett nordiskt bioteknikföretag som har en hub & spoke-affärs- och portföljmodell. (Bild: Coegin Pharma)

Coegin Pharma är ett nordiskt bioteknikföretag som har en hub & spoke-affärs- och portföljmodell för att vidareutveckla och förädla sin projektportfölj genom separata portföljbolag. 

Kursgraf Coegin Pharma

ANNONS
ANNONS

Företagets strategi är att skapa värde genom att utveckla lovande läkemedelskandidater, särskilt inom områden som har en betydande kommersiell potential och tydligt definierade medicinska behov.

Ursprungligen Avexxin AS

Bolaget grundades ursprungligen som dotterbolaget Avexxin AS år 2005 och moderbolaget Coegin Pharma AB (tidigare GoldBlue AB) grundades 2016. Moderbolaget bytte namn i samband med det omvända förvärvet av Coegin Pharma AS år 2020.

Med tre portföljbolag har dem sammantaget en pipeline med fyra projekt redo för att inleda klinisk fas IIa och fas IIb inom hudcancer, håravfall och kroniska sår samt ett projekt inom blodcancer som förbereds för klinik.

Teknisk analys Coegin Pharma

Teknisk analys fokuserar på rörelser i aktiehandeln för att avgöra om en aktie är köpvärd eller inte.

Läs mer om teknisk analys här.

Tidig preklinisk fas

I moderbolaget Coegin Pharma drivs projekt i tidig preklinisk fas inom diabeteskomplikationer baserat på ett nära samarbete med NTNU och Lund universitet. Exempel på andra sjukdomar där bolagets lösningar används för inkluderar leukemi och kroniska njursjukdomar.

Bolaget har sitt huvudkontor beläget i Lund. Nyckelpersoner i företaget är vd:n Tore Duvold samt styrelseordförande Jens Eriksson. 

Läs mer på deras hemsida här.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS