Dagens PS

Arbona A: Aktie och bolagsfakta

Arbona Logotyp
Arbona är ett investmentbolag. (Bild: Arbona)

Arbona är ett investmentbolag med fokus på investeringar i både onoterade och noterade bolag. Bolaget strävar efter att vara en långsiktig ägare som prioriterar god förvaltning, lönsamhet och framtida utvecklingspotential. Genom att agera som stöd till management funktionen och erbjuda kapital vid behov, arbetar Arbona för att påverka företagens strategi och framtid.

Kursgraf Arbona A

ANNONS
ANNONS

Noterade och onoterade bolagen

De senaste åren har Arbona investerat i både noterade och onoterade innehav för att diversifiera riskerna för sina aktieägare. Fusionen med Mertiva år 2020 ökade bolagets egna kapital till cirka 1,4 miljarder SEK. 

Tidigare försäljningar, som Mertivas försäljning av Protein Sciences till Sanofi år 2017, har också bidragit till Arbonas nuvarande kapital. Bolaget har en historia som sträcker sig tillbaka till mitten av 1990-talet, då det grundades som ett utvecklingsbolag inom nätverksteknologi och senare noterades på SBI-listan år 1999 under namnet Switchcore.

Med lång erfarenhet av förvärv och bolags byggande väljer Arbona främst bolag med god lönsamhet, starka kassaflöden och en sund företagskultur. Som engagerade ägare tar man gärna plats i styrelsen och fungerar som rådgivare i strategiska och finansiella frågor tillsammans med ledningen och VD:n. Deras investeringar sker i både onoterade mindre bolag samt industrijättar som Nordea Bank.

Teknisk analys Arbona A

Teknisk analys fokuserar på rörelser i aktiehandeln för att avgöra om en aktie är köpvärd eller inte.

Läs mer om teknisk analys här.

Nyckelpersoner

Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm. Verksam vd för Arbona är Martin Zetterström. Styrelseordförande är Håkan Blomdahl. 

Läs mer på deras hemsida här.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS