Dagens PS

Amniotics: Aktie och bolagsfakta

Amniotics Logotyp
Amniotics är ett företag specialiserat inom utveckling och tillverkning av stamcellsterapier. (Bild: Amniotics)

Amniotics är ett företag specialiserat inom utveckling och tillverkning av stamcellsterapier i en egen GMP-certifierad anläggning.

Kursgraf Amniotics

ANNONS
ANNONS

Ursprung från Lund Universitet

Amniotics uppstod 2015 ur upptäckten av en ny källa av stamceller i fullgången fostervatten. Baserat på ett årtionde av forskning vid Lund University Stem Cell Center och Hospital, är företaget pionjärer idag inom skördning och förökning av vävnadsspecifika neonatala kvalitetsmesenkymala stamceller. 

Amniotics färdigställde och validerade en GMP-tillverkningsanläggning i Medicon Village i Lund, Sverige, år 2020. Där erbjuder de utveckling och tillverkning på entreprenad av Advanced Therapy Medicinal Product (ATMPs) till läkemedelsindustrin, universitet och sjukhus.

PulmoStem™

Företaget befinner sig i klinisk fas med ledande läkemedelskandidaten PulmoStem™ som riktar sig mot allvarliga lungsjukdomar och söker att etablera strategiska partnerskap med forskare och företag. Deras ambition är att utveckla projekten till en tidig klinisk fas för mänsklig behandling i fas I / II, för att sedan gå in i strategiska partnerskap för vidareutveckling och kommersialisering. 

Teknisk analys Amniotics

Teknisk analys fokuserar på rörelser i aktiehandeln för att avgöra om en aktie är köpvärd eller inte.

Läs mer om teknisk analys här.

Nyckelpersoner

Verksamheten bedrivs främst i Sverige och de har sitt huvudkontor i Medicon Valley, Lund. Vd för bolaget är Marcus Larsson. Styrelseordförande är Peter Buhl Jensen. 

Läs mer på deras hemsida här.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS