Dagens PS

Active Biotech: Aktie och bolagsfakta

Active Biotech är ett svenskt bioteknikföretag som fokuserar på att utveckla innovativa läkemedel inom området autoimmuna och inflammatoriska sjukdomar samt cancer.

Kursgraf Active Biotech

ANNONS
ANNONS

Startades som ett investeringsbolag

Bolaget grundades av Bo Håkansson som ett investmentbolag i Malmö AB 1984 och noterades på Stockholmsbörsens O-lista 1986. Bolaget förvärvade SBL Vaccine från staten 1997 och bytte namn till Active Biotech. 1998 omvandlades företaget till ett bioteknikföretag genom att köpa Pharmacias forskningsanläggning i Lund och överlåta övriga bolag i koncernen till Wilh Sonesson AB. 

Tasquinimod

En av Active Biotechs mest framstående läkemedelskandidater är tasquinimod, som har utvecklats för att behandla avancerad prostatacancer och metastaserande mjukdelssarkom. Tasquinimod har visat lovande resultat i kliniska studier och är föremål för fortsatta prövningar för att utvärdera dess säkerhet och effektivitet.

Teknisk analys Active Biotech

Teknisk analys fokuserar på rörelser i aktiehandeln för att avgöra om en aktie är köpvärd eller inte.

Läs mer om teknisk analys här.

Övriga pipelines

Företaget har också andra läkemedelsprojekt i pipeline, inklusive pravafenix som utvecklas för behandling av systemisk skleros, en autoimmun sjukdom som påverkar bindväven i kroppen. Active Biotech arbetar också med immunterapier för behandling av cancer och har ett pågående samarbete med internationella partners. 

Bolagets huvudkontor ligger i Lund. 

Läs mer på deras hemsida här: https://www.activebiotech.com/en/

Läs mer om Active Biotech

ANNONS
ANNONS