Wall Street får draghjälp av techbolagen

Uppdaterad: 09 juni 2023Publicerad: 09 juni 2023
tjurmarknad
Det ser ljust ut på Wall Street, i väntan på nästa veckas Fed-siffror. (Foto: TT)

Samtliga stora index gick upp på torsdagen sedan det står klart att Wall Street får draghjälp av techbolagen. Nu hänger mycket på vad som händer vid Feds räntemöte nästa vecka. 

ANNONS
ANNONS

En USA-börs som visar mindre volalitet och där techbolagen hjälper till att dra upp de stora indexen. Investerare som väntar spänt inför nästa veckas Fed-möte och om centralbanken kommer pausa eller höja styrräntan.

Indexen steg på Wall Street

Så såg det ut under torsdagen på Wall Street, vilket fick samtliga tre stora index att gå upp, där S&P 500 steg med 0,6 procent, Dow Jones med 0,5 procent och Nasdaq med en procent, skriver Reuters.

“Vi ser en ovilja att engagera sig på marknaden. Investerarna är som förlamade”, säger David Bianco, kapitalförvaltare på DWS Group.

ANNONS
ANNONS

Blir antagligen Fed-paus

Det lutar mot att Fed tar en paus i höjningarna nästa vecka, åtminstone tror 73 procent av investerare det. Hälften av dem tror istället att det blir ytterligare en höjning nästa månad.

Bakom Wall Streets positiva siffror finns techbolag som Apple och Nvidia som drar iväg.

Både Dow Jones och S&P 500 fortsätter sina uppgångar, många veckor på raken. S&P 500 är nu inne på sin fjärde positiva vecka i rad för första gången sedan augusti förra året, skriver CNBC.

Läs även: Wall Street går ner i väntan på Fed-paus

Läs även: USA: Räntehöjning i Kanada stoppade tjurmarknad

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS
ANNONS