Dagens PS

Vita huset: "Vi tror på Rysslands reträtt när vi ser det"

Vita huset: "Vi tror på Rysslands reträtt när vi ser det"
Vita husets kommunikationsdirektör Kate Bedingfield säger att man inte tar Ryssland på orden. Foto: TT
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 30 mars 2022Publicerad: 30 mars 2022

Vita huset tänker inte tro på ryssarnas ord, utan vänta och se om en reträtt blir verklighet. “Vi behöver se vad ryssarna faktiskt gör innan vi kan tror på vad de säger”, säger Kate Bedingfield, kommunikationsdirektör.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Igår kunde Dagens PS berätta att den ryska militären backar från Kyiv som ett sätt att “öka förtroendet” för fredssamtalen som pågår i Turkiet. Bidenadministrationen i USA litar dock inte på att de ryska trupprörelserna är en reträtt.

“Från start såg vi att de gjorde en aggressiv framstöt mot Kyiv i början av konflikten, och vi har ingen anledning att tro att de har justerat den strategin”, säger Kate Bedingfield till CNN.

“Vi kommer inte bara att ta deras ord på det. Vi väntar och ser vad deras handlingar visar”, fortsätter Bedingfield.

USA är enligt uppgifter till CNN beredda på fortsatt aggression från Ryssland. Kate Bedingfield kommenterade också uttalandet från Boris Johnson’s talesperson om att de inte vill se mindre än en fullständig reträtt av ryska trupper från Ukrainskt territorium. Enligt Bedingfield är det Ukraina som ska sköta förhandlingarna med Ryssland.

“Vår roll är att stärka Ukraina på slagfältet och försöka stärka Ukraina vid förhandlingsbordet genom sanktioner och kostnader för Ryssland”, säger Kate Bedingfield enligt CNN.

Tidigare under tisdagen sa president Joseph Biden att han inte tänkte “läsa in någonting” i att Ryssland hävdar att man drar tillbaka trupper “innan jag ser vad deras handlingar visar”.

Läs även: Finlands försvar redo för Ryssland – i 80 år 

Läs även: Kriget eldar på Saab – årets vinnare på börsen 

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS