Amazongrundaren har riktat kritik mot ökade företagsskatter för att få ner inflationen – nu tar Vita huset Jeff Bezos i örat.

ANNONS

USA:s president Joe Biden och Amazongrundaren Jeff Bezos grälar sedan en tid tillbaka på Twitter om bästa sättet att bekämpa USA:s skenande inflation, som i april låg på 8,3 procent på årsbasis, vilket fortfarande är den högsta nivån på mer än 40 år.

Biden anser att inflationen ska tämjas genom att ”de rikaste företagen betalar sin rättvisa andel” – något som Jeff Bezos anser är fel väg att gå.

Det går inte blanda ihop diskussionen om höjd bolagsskatt med hur inflationen ska tryckas ner, enligt Bezos.

Vita huset förstår varför Jeff Bezos reagerar

Enligt Amazongrundaren har Biden-administrationens räddningspaket bidragit till att öka inflationen, och han anser också att det är landets fattigaste som drabbas hårdast av prisökningarna på varor och tjänster.

I ett uttalande som återges av CNBC säger Vita husets talesperson Andrew Bates att det inte krävs någon större tankeverksamhet för att förstå varför Bezos motsätter sig höjda skatter för företag och ultrarika.

Jeff Bezos är världens tredje rikaste person just nu med en förmögenhet på 136,6 miljarder dollar, enligt Forbes rikemanslista i realtid.

Att Bezos kritik kommer nu är heller inte förvånande, menar Andrew Bates och pekar på att president Biden träffat arbetsorganisationer, och även Amazon-anställda som presidenten uppmanat att gå med i facket.

ANNONS
ANNONS

Bezos har svarat även på Bates utspel och menar att administrationen är mycket medveten om att inflationen slår mest mot de minst bemedlade.

Han skriver också i sin tweet, berättar CNBC, att det inte är fackföreningar eller rika som orsakar inflation i samhället.

Läs även: Jeff Bezos angriper på nytt Joe Biden [Dagens PS]