Vänsterpartiet vill höja skatten på arv och aktier. De vill också ha ett totalförbud mot vinster i välfärden, rapporterar Sveriges Radio.

ANNONS

Förslagen om totalförbud mot vinster i välfärden och skattehöjningar på arv och stora aktievinster är några av de som klubbades i Vänsterpartiets valplattform under partiets kongress i helgen. Partiledaren Nooshi Dadgostar gick också till angrepp mot Socialdemokraterna under sitt avslutningstal.

”När socialdemokrater påstår för sina väljare att majoritetsförhållandena i riksdagen tyvärr inte tillåter förbättringar av sjukförsäkringen, då ser vi till att det blir gjort. När de ljuger om att de måste införa marknadshyrorna, då stoppar vi det”, säger hon enligt SR.

Partiet klubbade att kampen mot klimatkrisen kommer att vara en prioriterad fråga. Dadgostar flaggar för att partiet kommer vara betydligt hårdare i framtida förhandlingar.

”Aldrig mer kommer Vänsterpartiet vara en dörrmatta åt något parti. Gärna sida vid sida, men aldrig mer med ett gratis mandat”, säger Vänsterpartiledaren Nooshi Dadgostar.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Vänsterpartiet – ny tuff linje mot rika [Dagens PS]