USA-börsen fortsätter uppåt för fjärde dagen på raken. Framförallt var det starka rapporter från Alphabet och chiptillverkaren AMD som lyfte tekniksektorn.

ANNONS

Februari har hittills sett bra ut för de amerikanska indexen, där S&P 500 har ökat med 6 procent sedan handeln började på fredagen, och där indexet steg med 0,9 procent på onsdagen, skriver Financial Times.

USA-börsen fortsätter uppåt

Det markerar därmed den fjärde dagen på raken som S&P 500 pekar uppåt. Det är en helt annat bild än januari då indexet sjönk med över 5 procent genom effekterna av högre räntor, avtagande tillväxt och geopolitiska spänningar.

Även The Nasdaq Composite steg under onsdagen, med 0,5 procent.

Googles moderbolag Alphabet Inc. redovisade ytterligare ett rekordkvartal som såg omsättningen öka med 32 procent, samtidigt som aktien rusade med 8 procent på tisdagen. Även chiptillverkaren AMD ökade med 5,1 procent tillsammans med andra chiptillverkare som Nvidia och Qualcomm och de har tillsammans fått tekniktunga Nasdaq Composite att peka uppåt.

PayPal undantag

PayPal var dock ett undantag från de positiva trenderna inom tekniksektorn. Aktierna i bolaget föll med knappt 25 procent under onsdagen till sin lägsta nivå på nästan två år, efter att bolaget redovisat lägre vinster än vad analytikerna hade förväntat sig.

De största och mest lönsamma tech-bolagen har dock förblivit populära bland vissa investerare.

Enligt Aneeka Gupta, forskningschef på ETF-leverantören WisdomTree kommer de stora jättarna fortsatt gå bra medan det kommer vara skakigt för andra bolag inom sektorn.

ANNONS
ANNONS

”Men jag tror inte att den här marknadskorrigeringen är över”, säger hon och tillägger att ”inflationen kommer bita sig fast i företagens vinstmarginaler och bolagen kommer få kämpa med höga driftskostnader och högre räntor”.

Läs även: USA-börsen gjorde stark comeback [Dagens PS]