Dagens PS

Trump-aktien dök efter historiska utslaget

Donald Trump
Trump-aktien rasade igår på juryns utslag om att ex-presidenten är skyldig på alla åtalspunkter om "hush money" till en porrstjärna. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. (Foto: Frank Franklin / AP / TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 31 maj 2024Publicerad: 31 maj 2024

Donald Trump fälldes av juryn i New York på samtliga 34 åtalspunkter för härvan med tysta pengar till en porrstjärna – det fick Trump-aktien att falla tungt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Aktiekursen i det sociala medieföretaget Trump Media & Technology Group sjönk med 6,5 procent efter det historiska beskedet, berättar nyhetsbyrån Reuters.

Donald Trump befanns skyldig till att ha förfalskat dokument för att mörka sin betalning i syfte att lägga munkavle på porrstjärnan Stormy Daniels inför valet 2016.

De tolv jurymedlemmarna i New York meddelade sent på torsdagen sitt utslag mot ex-presidenten: skyldig på alla punkter.

Då faller domen mot Donald Trump

Den 11 juli kommer beskedet om vad Trump, som kandiderar för Republikanerna till USA-valet i höst, får för straff. Maxstraffet är fyra års fängelse.

Beslutet om påföljden kommer bara några dagar före starten den 15 juli av det republikanska nationella konventet som förväntas formellt nominera Trump till president. Han kan fortfarande bli återvald som president.

När Trump medias aktie tog klivet in på börsen köpte fans till Trump och spekulanter aktier vilket fick kursen att rusa mot skyn.

Stora svängningar i aktien på Wall Street

ANNONS

Aktien var upp som mest med 59 procent i börsdebuten på Nasdaq på Wall Street, konstaterar Reuters och uppger att företaget för årets första kvartal rapporterade intäkter på 770 500 dollar.

Den justerade rörelseförlusten under perioden blev 12,1 miljoner dollar.

Trump-aktien har emellertid uppträtt extremt volatilt, framgår det. Den 26 mars noterade den sin högsta stängning, 79,38 dollar, och som lägst stängde den på 22,84 dollar. Det var 16 april.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS