Förvaltaren Julian Cook på investeringsjätten T Rowe Price ser styrka i de största techjättarna. Samtidigt säger han att de kan växa sig ännu starkare.

ANNONS

Julian Cook blickar tillbaka på 2020 – där marknaden är upp 30 procent, och där ”de dyraste bolagen blivit ännu dyrare”.

Tech är hett i hans ögon.

Globalt har T Rowe Price investeringar i techsektorn på 400 miljarder dollar. Även på Stockholmsbörsen är bolaget en stor teknikinvesterare med Ericsson och Hexagon som största innehav.

Techbolagen fortsatt uppåt

För 2021 ser siffrorna generellt inte lika starka ut på börsen, enligt Julian Cook, men för techbolagen kan kurvan istället dra i väg vidare uppåt, men han.

”Vi ser helt enkelt en möjlighet att de kan växa sig ännu större i framtiden,” säger Julian Cook till Di.

Fortsättningsvis nämner han investeringstrenderna halvledare och molnmigrering. Där återstår fortfarande stora investeringar för storföretagen, förklarar han.

ANNONS
ANNONS

”Allt fler stora bolag inser i dag att de måste flytta sina viktigaste arbetsflöden till molnet, men det är inget som man gör över en natt och det har tagit längre tid än vad Wall Street förväntat sig.”

Stor ägare i Amazon

Julian Cook anser att Apple är mindre intressant, medan T Rowe Price en av de största ägarna i Amazon.

Han säger att 5g inte kommer göra så att alla byter upp sig till den senaste modellen av Iphone och konstaterar samtidigt att ständigt regleringshotade Facebook och Alphabet ”ser billiga ut”.

Tillväxten inom Amazons molnverksamhet beskriver Julian Cook däremot som ”mycket tilltalande”.

Läs mer: Nordens största portfölj mot notering

 

 

ANNONS
ANNONS