SVT tar till ett ovanligt grepp för att få tag på Ericssons vd Börje Ekholm – de annonserar i Dagens industri.

ANNONS

SVT:s Uppdrag granskning avslöjade Ericssons misstänkta mutor till IS i Irak och har sedan dess sökt bolagets vd Börje Ekholm för att få honom att svara på frågor – förgäves.

Börje Ekholm pratade istället ut i Dagens industri där han erkände att bolaget genomfört en interngranskning och att man misstänker sig själva för att ha mutat IS-terrorister i Irak. SVT har fortfarande inte fått någon intervju med Börje Ekholm och tar därför till ett ovanligt drag, med en annons i just Dagens industri.

”I månader har vi förgäves sökt dig för en intervju om Ericssons kontakter med IS. Nu skriver vi till dig här i stället. Du verkar ju läsa Dagens Industri”, skriver SVT Uppdrag gransknings ansvarige utgivare Axel Björklund i annonsen.

”Tolv centrala frågor som väntar på dina svar finns nu på svt.se/ug. Våra reportrar står redo att genomföra en intervju.”

SVT har även annonserat på Facebook med samma uppmaning.

Under eftermiddagen på tisdagen håller Ericsson bolagsstämma, och det står redan klart att styrelsen och vd:n Börje Ekholm inte kommer att beviljas ansvarsfrihet, då flera storägare meddelat att de inte kommer att rösta för det.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Pinsamt nederlag väntar topparna på Ericsson [Dagens PS]

Läs även: Ericsson-arbetare kidnappades vid förhandling med IS [Dagens PS]