SVT annonserar i Di – för att få tag på Ericsson

Uppdaterad: 29 mars 2022Publicerad: 29 mars 2022
SVT Ericsson
Ericssons vd Börje Ekholm. (Foto: TT)

SVT tar till ett ovanligt grepp för att få tag på Ericssons vd Börje Ekholm – de annonserar i Dagens industri.

ANNONS
ANNONS

SVT:s Uppdrag granskning avslöjade Ericssons misstänkta mutor till IS i Irak och har sedan dess sökt bolagets vd Börje Ekholm för att få honom att svara på frågor – förgäves.

Börje Ekholm pratade istället ut i Dagens industri där han erkände att bolaget genomfört en interngranskning och att man misstänker sig själva för att ha mutat IS-terrorister i Irak. SVT har fortfarande inte fått någon intervju med Börje Ekholm och tar därför till ett ovanligt drag, med en annons i just Dagens industri.

”I månader har vi förgäves sökt dig för en intervju om Ericssons kontakter med IS. Nu skriver vi till dig här i stället. Du verkar ju läsa Dagens Industri”, skriver SVT Uppdrag gransknings ansvarige utgivare Axel Björklund i annonsen.

”Tolv centrala frågor som väntar på dina svar finns nu på svt.se/ug. Våra reportrar står redo att genomföra en intervju.”

SVT har även annonserat på Facebook med samma uppmaning.

Under eftermiddagen på tisdagen håller Ericsson bolagsstämma, och det står redan klart att styrelsen och vd:n Börje Ekholm inte kommer att beviljas ansvarsfrihet, då flera storägare meddelat att de inte kommer att rösta för det.

Läs även: Pinsamt nederlag väntar topparna på Ericsson

Läs även: Ericsson-arbetare kidnappades vid förhandling med IS

ANNONS
ANNONS
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.