SBB-aktien har störtdykt på Stockholmsbörsen under förmiddagen efter en totalsågning av kände finansmannen Sven Hagströmer.

ANNONS

Fastighetsbolaget SBB, Samhällsbyggnadsbolaget, är den aktie som fått mest stryk bland de hårt straffade fastighetsbolagen på Stockholmsbörsen i år.

Under förmiddagen fortsatte kräftgången på börsen för Ilja Batljans SBB vars aktie först rasade med 11 procent innan den återhämtade sig något, berättar TT på SvD.se och uppger att runt 75 procent av SBB:s börvärde försvunnit sedan årets början.

Kände finansmannen Sven Hagströmer är en orsak till att SBB faller tungt i dag, onsdag.

Hagströmer anser i en Di-intervju att bolaget inte är transparent och inte har på börsen att göra och menar att SBB har en ”absurd” affärsidé.

SBB, som i hög grad gör fastighetsaffärer med kommuner och regioner, är pressat av flera skäl och har på senare tid tagit obligationslån till ovanligt hög ränta.

Aktien i SBB står för närvarande, enligt TT, i 16 kronor.

Det kan jämföras med kursen på 66 kronor vid årsskiftet.

ANNONS
ANNONS

SBB meddelar nu även i ett pressmeddelande att man säljer av ett bestånd av kontors- och industrifastigheter i Halmstad och Landskrona för totalt 436 miljoner kronor.

”SBB avyttrar icke-kärninnehav i linje med bokförda värden för att ytterligare stärka vår balansräkning”, säger Oscar Lekander, vice vd och operativ chef på SBB i pressmeddelandet.

Stockholmsbörsen har i dag tappat till den lägsta nivån sedan hösten 2020.