Schweiziska Credit Suisse Group får betala historiskt mycket för att få upp efterfrågan på sina obligationer efter kris och finansiella problem.

ANNONS

Efter en rad skandaler och finansiella problem, betalar Credit Suisse Group nu dyrt för att få upp efterfrågan på sina obligationsförsäljningar på båda sidor av Atlanten, rapporterar Bloomberg som konstaterar att det kommer att ge den schweiziska banken ”ett välbehövligt tillskott av kontanter”.

Den ansträngda schweiziska långivaren marknadsför en 11-årig dollarobligation med fast till rörlig ränta till cirka 9 procent – nivåer mer överensstämmande med var högavkastande låntagare för närvarande handlar, enligt Bloombergs index.

Kämpar för överlevnad

Credit Suisse kämpar för sin överlevnad i sin investeringsbank och prissatte nyligen en euroobligation till en nivå på 7,75 procent, den näst högsta någonsin för en ny senior bankaffär i investeringsklass i euro.

”Det är ett tecken på hur långt långivarens stjärna har fallit när den genomför omfattande nedskärningar, försäljningen av sin värdepappersbaserade produktgrupp och en kapitalökning”, skriver Bloomberg.

Kraftigt övertecknade

Båda obligationsförsäljningarna är kraftigt övertecknade och lockar till sig en rejäl efterfrågan tack vare den skräpnivå som erbjuds, fortsätter Bloomberg.

ANNONS
ANNONS

Banken fick enligt källor 8 miljarder dollar i beställningar för den pågående försäljningen på 2 miljarder dollar på den amerikanska marknaden och 7,5 miljarder euro för 2029-obligationen på 3 miljarder euro i Europa, enligt personer som är bekanta med saken.

Läs även: Credit Suisse blöder och sparkar tusentals [Dagens PS]