Erik Thedéen har nyss slutat som chef på en delvis rörig arbetsplats – Finansinspektionen – för att bli ny riksbankschef.

ANNONS

Vid årsskiftet efterträder Erik Thedéen Stefan Ingves som chef för Riksbanken.

Den 20 november avgick Thedéen som generaldirektör för Finansinspektionen och enligt Dagens Industri fanns då sedan tidigare ett ”stort internt missnöje” på två avdelningar på myndighetens bankområde, som bland annat hanterar frågor som rör penningtvätt, riskhantering och kapitalkrav.

Stort missnöje över arbetssituationen

På de två aktuella avdelningarna – bankrätt och operativa risker – ger medarbetare uttryck för vantrivsel över arbetssituationen, den är nästan körd i botten, enligt en medarbetarundersökning i våras som Di refererar till.

Det har också, skriver tidningen, resulterat i ”omfattande avhopp”. Tolv anställda av 38 uppges ha slutat på en av avdelningarna sedan årets början.

På den andra avdelningen har nio medarbetare lämnat under samma tid, enligt tidningen där FI bekräftar att det finns problem på de två avdelningarna inom bankområdet.

ANNONS
ANNONS

Myndigheten hävdar dock att åtgärder vidtagits mot problemen, men samtidigt framgår det i artikeln att personalomsättningen på FI ökat konstant på senare år.

Intresserad av ekonomi och andra affärsnyheter? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.