ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Lars Wingefors flyger – spelmiljardären trotsar pandemin

Uppdaterad: 23 mars 2021Publicerad: 23 mars 2021
Flyg Lars Wingefors
Embracers vd Lars Wingefors flyger för att göra sina förvärv trots pandemin. (Foto: TT)

Spelmiljardären Lars Wingefors trotsar pandemin och flyger dit han ska för att ro hem Embracers rekordmånga förvärv.

ANNONS
ANNONS

Det är i en intervju med Dagens industri som Embracers vd Lars Wingefors berättar om hur processen går till när han ska köpa upp ett bolag, till exempel en spelutvecklare.

Embracer gjorde under fjolåret 24 förvärv, och hittills i år har det blivit tre till. Men det är inga Teams-möten på grund av pandemin som det handlar om.

”Något av de senare förvärven har faktiskt kommit via någon mellanhand. Då har vi inlett en dialog och haft några första möten digitalt. Men sedan försöker jag alltid åka och träffa dem. Jag har ett eget flygplan som jag åker ut med, från Karlstad ut i världen. Jag träffar bolaget, vi tar en middag och skakar hand. Det har jag också kunnat göra i pandemin, i alla fall när det gäller de stora förvärven som Easybrain och Gearbox”, säger Lars Wingefors till Di.

En av Sveriges rikaste techmiljardärer

Strategin Embracer har är att fungera som ett moderbolag i en paraply-verksamhet med många studios världen över, som har stor självständighet.

Embracers succé har fått Lars Wingefors att segla upp som en av Sveriges rikaste techmiljardärer. Di Digital uppskattade att han var god för 19 miljarder i oktober 2020. Bara spotifygrundarna Martin Lorentzon och Daniel Ek var högre på listan. Sedan dess har Embracers aktiekurs bara fortsatt att stiga.

Vill göra fler förvärv

Storbolaget fortsätter han styra från Karlstad, och han flyger om han behöver vara någon annanstans. Till viss del stoppar ändå pandemin Embracer-vd:n Lars Wingefors, som helst flyger runt ännu mer och göra ännu fler förvärv.

”Just nu längtar jag efter att komma in i Kanada, där får jag inte komma in i dag. Där finns flera affärer som jag vill göra”, säger Lars Wingefors till Di.

Läs mer: Styr världsuccé från Karlstad – god för 19 miljarder – Dagens PS

ANNONS
ANNONS
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här