Molntjänstbolaget Sinch, som är en favorit bland småsparare, säger upp 150 personer och stuvar om i ledningen. Bolagets aktie lyfter på beskedet. 

ANNONS

Besparingsprogrammet på 300 miljoner kronor på årsbasis presenterades i samband med kvartalsrapporten för bolagets andra kvartal. På fredagsmorgonen berättade Sinch fler detaljer om vad de ska göra.

”Resultatet av programmet kommer att uppnås gradvis. En tredjedel av effekten förväntas uppnås från och med det första kvartalet 2023 och full effekt förväntas uppnås från och med det tredje kvartalet 2023”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Omstruktureringskostnaderna landar på 120 miljoner kronor, 150 personer kommer att sägas upp, och det görs också förändringar i Sinch ledningsgrupp, skriver Dagens industri. Sinch vd Oscar Werner fick sparken i juli och ersattes av Johan Hedberg som tillförordnad vd, vilket Dagens PS rapporterade om då.

Under fredagsmorgonen stiger Stockholmsbörsen på bred front, och Sinch är ett av bolagen i topp. Aktien är upp 2,6 procent efter en halvtimmes handel.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Sinchs vd fick sparken i går – dagen före rapporten [Dagens PS]