Den råvarutunga aktiemarknaden i Norge var motståndskraftig under kursraset 2022, DNB:s förvaltare Dag Hammer ger sin syn på utsikterna för norska aktier.

ANNONS

Förra året föll Stockholmsbörsen över 22 procent, men Oslobörsens huvudindex, OSEBX, avslutade året i princip oföändrat, det rapporterar Privata Affärer.

Inte hängt med

Dag Hammer förvaltar DNB:s fonder Selektiv och SMB och han menar att kurslyften för olja och gas påverkade Oslobörsen positivt.

Oslobörsen har dock inte hängt med när USA:s inflation under hösten började minska. De senaste tre månaderna har Oslobörsen ökat drygt 5 procent men Stockholmsbörsen har ökat 18 procent.

Ska övervikta vissa bolag

”Jag tror fortsatt att man ska övervikta bolag med bra momentum och balansräkningar, som inte har merparten av sin intjäning längre fram i tiden”, säger Dag Hammer till Privata Affärer.

Han lockas nu av rederi-, energi- och laxsektorn, sektorer som enligt honom fortfarande överviktar. Han har själv köpt lite aktier i bolag som fraktar bulkgods och säger att bulk är en sektor de är positiva till på sikt.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Nedåt för Norge – Oslobörsen faller med oljan [Dagens PS]