SBB med Ilija Batljan är nu största ägare i JM efter en köpräd. Bolaget förvärvar 20,08 procent av aktierna i JM.

ANNONS

I ett pressmeddelande framgår det att SBB med Ilija Batljan köpt hela Obos innehav i bostadsutvecklaren JM.

Innehavet består av nästan 14 miljoner aktier till en kurs på 326,30 kronor, vilket gör att affären betingar ett värde av 4,6 miljarder kronor.

Priset motsvarar en rabatt om runt 3,5 procent jämfört med JM:s stängningskurs i fredags och efter förvärvet seglar SBB upp som största ägare i JM i och med att transaktionen motsvarar 20,08 procent av aktierna och rösterna i JM.

”Fortfarande bara i början”

”SBB:s fokus på bostäder och äldreboenden samt nyproduktion av bostäder, som den samhällsbyggare vi är, blir ännu starkare genom denna affär. Vi är fortfarande bara i början på SBB:s värdeskapande till sina aktieägare”, kommenterar SBB:s vd Ilija Batljan i pressmeddelandet.

Till Di TV säger Ilija Batljan att SBB med JM-köpet ”innebär ett förstärkt fokus på bostäder i Stockholm och Nordens största städer” för SBB.

Baserat på JM:s resultat efter skatt för perioden april 2020-mars 2021 väntas SBB:s förvaltningsresultat öka med cirka 300 miljoner kronor på årsbasis efter förvärvet.

”Konsolideringen är av godo”

SBB hade redan innan JM-transaktionen en byggrättsportfölj på 42 000 lägenheter, och nu ökar exponeringen med ytterligare 37 000 lägenheter.

SBB:s JM-affär är bara en i raden av flera fastighetsaffärer de senaste åren – med fokous på börsnoterade fastighetsbolag.

ANNONS
ANNONS

”Jag tillhör de som tycker att den här konsolideringen är av godo”, säger Ilija Batljan till Di TV.

SBB och JM öppnade dagens börshandel i Stockholm uppåt.

Läs även: Därför rusar aktie över 200 procent [DagensPS.se] »