Dagens PS

Rött på Wall Street – ränteoron kvarstår

Wall Street
Torsdagen var en nagelbitare på Wall Street efter att samtliga stora index gick ner. (Foto: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 13 sep. 2023Publicerad: 13 sep. 2023

Samtliga tre stora index på Wall Street gick ner under tisdagen. Oljepriset är på väg upp samtidigt som inflationen hänger kvar och varnar investerare att räntorna kan göra det samma.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Rött på Wall Street

Det blev en röd tisdag på Wall Street, där Nasdaq minskade med drygt 1 procent, S&P 500 med 0,6 procent och Dow Jones med 0,05 procent, berättar Reuters.

Det är en mix av höga oljepriser och en envis inflation som oroar investerare att även styrräntan kan höjas igen.

“Folk är oroliga för att energipriserna har ökat ganska aggressivt de senaste veckorna och det skapar en del oro när vi blickar mot november”, säger Thomas Hayes, ordförande på Great Hill Capital.

Både Amazon och Microsoft minskade med en procent vardera på tisdagen men det var ingenting i jämförelse med den amerikanska mjukvarujätten Oracle som rasade med hela tretton procent.

Apple kämpar mot fallande intresse

Det ser heller inte bra ut för Apple, som kämpar hårt i ett klimat där konsumenterna inte gärna spenderar pengar på nya mobiler längre, och jättens aktie gick ner nästan två procent efter att ha släppt sina nya Iphone-modeller. Samtidigt kommer rapporter om att Kinas Huawei Technologies har höjt leveransmålet för sin Mate 60-serie med 20 procent, vilket inte heller var goda nyheter för Apple-aktien.

Nu väntar investerare spänt på konsumentprisindex för augusti som släpps under onsdagen och framöver vill de veta vad Fed tänker göra med räntan vid sitt kommande möte som hålls nästa vecka.

ANNONS

Läs även:

Tisdagen pekar på rött för Stockholmsbörsen – Dagens PS

Wall Street-räv spår smärtsamt börsras – Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
Möjlighet – teckna i erfaren spelutvecklare
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS