Rihanna, sångerskan som blivit modeentreprenör, arbetar tillsammans med rådgivare på en börsintroduktion av sitt underklädsbolag Savage X Fenty. 

ANNONS

Enligt personer med kännedom arbetar Rihanna med rådgivare på en börsintroduktion som värderar hennes underklädsbolag till 3 miljarder dollar, nästan 30 miljarder kronor, eller mer, det skriver Bloomberg.

Rihannas bolag, Savage X Fenty, arbetar med investeringsbanker som Goldman Sachs och Morgan Stanley, enligt de insatta personerna, som inte vill namnges eftersom informationen är privat, men enligt en av personerna kan en notering ske redan i år.

Personerna säger, enligt Bloomberg, att Savage X Fenty ännu inte har fattat något slutgiltigt beslut om börsintroduktion så planerna kan ändras.

Tog in 125 miljoner dollar

I januari samlade bolaget i en finansieringsrunda in 125 miljoner dollar, cirka 1 244 miljoner kronor.

Robyn Rihanna Fentys företagsinnehav inkluderar också Fenty Beauty som lanserades 2027, och Fenty Skin. Båda dessa företag vill, tillsammans med Savage X Fenty, tillhandahålla produkter till kunder som ofta förbises av andra varumärken.

Som exempel har Fenty Beauty en foundation med många fler nyanser än vad som är vanligt bland andra märken, och Savage X har underklädsstorlekar från XS till 4XL.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Forbes listar USA:s hundra rikaste selfmade-kvinnor [Dagens PS]