En resenär som reste från Indonesien till Australien fick betala nästan 20 000 kronor i böter på grund av att han hade två McMuffins och en skinkcroissant i sin ryggsäck.

ANNONS

Att ta med mat till Australien kan bli dyrt. En resenär som ankom till Australien från Indonesien med två McMuffins och en skinkcroissant i ryggsäcken har fått betala 2 664 australiska dollar, cirka 19 007 kronor, i böter, det rapporterar MSN.

Bötesbeloppet motsvarar kostnaden för 567 McMuffins med korv och ägg i Sydney. Det var biosäkerhetshunden Zenta som hittade den smugglade maten på flygplatsen i Darwin.

Dyraste Donken-måltiden någonsin

”Det här kommer att bli den dyraste Donken-måltiden den här passageraren någonsin har ätit”, sade den australiensiska jordbruksministern Murray Watt, skriver MSN.

Australien har extremt stränga biosäkerhetslagar för att skydda landets jordbruksindustri från importerade sjukdomar och skadedjur och för närvarande är landets myndigheter i hög beredskap efter ett utbrott av mul- och klövsjuka i Indonesien.

All köttimport från Indonesien genomgår screening. Mul- och klövsjuka utgör ingen fara för människor men för boskap är det en väldigt smittsam visussjukdom.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Sommarens värsta flygplats utsedd – här är listan [Dagens PS]