Både Shells och BP:s aktier noterar de lägsta nivåerna på mer än två decennier. För riskvilliga kan det vara tillfälle att tanka portföljen billigt – men varning utfärdas!

ANNONS

Enligt sajten Råvarumarknaden är Shells aktie nu nere på den lägsta nivån på 25 år medan BP-aktien inte stått så lågt på 26 år.

Frågan är om det kan vara läge att bottenfiska oljeaktierna och hoppas att kurserna repar sig.

Goldman tror på rusning för det svarta guldet

Om vi får tro Goldman Sachs så stundar på lite sikt ett oljerally, vilket per automatik innebär en skjuts uppåt även för oljebolagen på börsen.

Just nu faller efterfrågan på olja dramatiskt, men enligt Goldman Sachs kommer priset på Brentolja ligga på 65 dollar fatet i slutet av 2021, som Investerardygnet här på Dagens PS nyligen rapporterade om.

Om investmentbankens scenario slår in innebär det att Brentoljans pris ökar med mer än 50 procent, sett till den nivå som oljepriset låg på när artikeln skrevs, samtidigt som det är 41 procent högre än vad terminerna indikerar.

ANNONS
ANNONS

Obs, ta dock alla oljeprognoser med en nypa salt, är tipset. ”Kyrkogården med havererade oljeprognoser är stor”, konstaterar vår expertis på Investerardygnet.