Kronfågel sparkar sin vd och koncernchef Leif Bergvall Hansen. Han jobbar dock kvar tills en ny vd och koncernchef är på plats.

ANNONS
Leif Bergvall Hansen. (Foto: Scandi Standard)

Kronfågel sparkar Leif Bergvall Hansen efter kycklingskandalen som uppdagats efter en granskning av Aftonbladet. Avskedandet tillkännages av Kronfågels ägare Scandi Standard i ett pressmeddelande under måndagsmorgonen.

Bergvall Hansen, som är både vd och koncernchef kommer att sitta kvar på sin post till dess att en ersättare är utsedd.

”Jag vill tacka Leif Bergvall Hansen för hans viktiga bidrag till Scandi Standard de senaste åtta åren. Vi har kommit fram till att det är rätt läge för en förändring i syfte att tillföra ny energi och nya perspektiv till den fortsatta utvecklingen av Scandi Standard”, säger Johan Bygge, styrelseordförande i Scandi Standard.

Stor skandal

Det var i förra veckan kycklingskandalen kom upp till ytan. Sedan dess har negativa rubriker spridits om hanteringen vid Kronfågels slakterier. I kölvattnet sa det svenska Kocklandslaget och ett antal kommuner upp avtalet med Kronfågel. Nu höll det inte längre för ledningen, som kände att de var tvungna att agera.

”Jag är övertygad om organisationens förmåga att ta bolaget till nästa nivå och fortsätta att utveckla vår marknadsledande position i Norden och på Irland. Leif lämnar ett bolag som är robust och som har potential för fortsatt tillväxt och står på en stadig grund för långsiktig lönsamhet”, säger Bygge.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Fler företagsartiklar på [Dagens PS]