Goobitgruppen, en veteran inom bitcoin och blockchain, och som driver växlingstjänsten BTCX sedan sju år, står bakom den nya plattformen för global handel med digitala tillgångar.

ANNONS

Sommaren och hösten har enligt pressmeddelandet sedan ägnats åt att få alla tillstånd i ordning, genomföra en rebranding av tjänsten och rekrytera ett globalt team för att täcka världens alla tidszoner.

Ny vd för Nova är Oskar Söderström, som efter 15 år i den digitala medieindustrin nu går in i kryptobranschen.

”Jag var tidig med att jobba inom internetnäringen och digitala medier i början av 2000-talet. Så här spännande har det inte känts sedan dess, och jag ser många likheter. Teamet jag blev en del av i våras tillhör de mest erfarna på området i hela världen, och man lär sig något nytt varje dag”, säger Oskar Söderström och fortsätter:

”Trots stor uppmärksamhet under flera år så är digitala tillgångar ett tåg som knappt har börjat rulla. Med ett globalt team, global räckvidd och de nödvändiga tillstånden för att bedriva valutahandel, så finns det egentligen knappt några gränser för oss över huvud taget.”

ANNONS
ANNONS

Kryptobörsen Nova har drygt 300 digitala tillgångar noterade från start och kommer att notera ytterligare ett 30-tal före jul. 2019 börjar rekryteringen av listing-agenter över hela världen.