Mercedes anställda i Tyskland får dela på 7,5 miljarder kronor i bonus – drygt 80 000 kronor per anställd till aprillönen.

ANNONS

Mercedes-Benz hade ett bra år 2022, trots att bilbranschen i stort hade det svårt med brist på delar och fraktproblem med mera. Nu har företaget kommit överens om med de anställdas råd att Mercedes tyska anställda ska få dela på motsvarande 7,5 miljarder svenska kronor.

Det blir drygt 80 000 kronor till var och en av företagets 93 000 anställda i Tyskland som betalas ut på aprillönen.

”Tillsammans har vi uppnått mycket under 2022. Trots en utmanande miljö har vårt Mercedes-Benz-team tagit ytterligare ett stort steg mot en framgångsrik omvandling av vårt företag. Som ett erkännande av denna prestation har vi kommit överens med det allmänna företagsrådet att vi kommer att betala en särskild bonus på 7 300 euro i år”, uppger Mercedes enligt sajten Carup.

Mercedes är en av de traditionella biltillverkare som den senaste tiden lyckats ta marknadsandelar på den europeiska elbilsmarknaden från den amerikanska dominanten Tesla. Det är också något som reflekteras i de båda bolagens aktiekurser, de senaste sex månaderna är Tesla ned 46 procent på börsen, samtidigt som Mercedes är upp 21 procent (måndagens stängningssiffror).

ANNONS
ANNONS
Mercedes
Mercedes aktiekurs. (Foto: Google finance)
Tesla
Teslas aktiekurs. (Foto: Google finance)


Läs även:
Mercedes lanserar eget laddnätverk [Dagens PS]