I USA fick börsen en bra start i oktober och på tisdagen steg alla tre stora amerikanska börsindex med cirka 3 procent.

ANNONS

I går, tisdag, steg S&P 500 på börsen i USA med nästan 3,1 procent, vilket gör att indexet redan har stigit med 5,7 procent den här veckan. Dow Jones Industrial Average steg med 2,8 procent och och Nasdaq Composite steg med över 3,3 procent, det rapporterar CNBC.

Marknadsveteranen Phil Blancato tror att marknaden nu är på väg in i vad han kallar för en vändningsvecka och han menar att investerare bör ta chansen och kliva in på marknaden, det skriver CNBC.

Chans att komma in på marknaden

Phil Blancato är vd och ordförande för Ladenburg Thalmann Asset Management, som förvaltar tillgångar för mer än 4 miljarder dollar, cirka 44,5 miljarder kronor. Han menar att eftersom USA planerar att släppa KPI-data den 13 oktober kommer investerare få en ganska god bild av inflationen.

”När du ser aktier handlas till multipler under historiska medelvärden och du vet att tredje kvartalets resultat och tillväxt förmodligen kommer att vara tillräckligt starka för att stödja nuvarande värderingar. Jag tror att investerare i dag äntligen inser att aktier är billigare och att det är en chans att komma in på marknaden, säger Phil Blancato till CNBC.

Han tror på Microsoft

S&P 500 är för närvarande ned cirka 23 procent och Dow Jones Index är ned över 19 procent. Phil Blancato tror att det är möjligt att börsåret kommer avslutas närmare ned 5 procent än ned 25 procent, och att investerare inte kommer ha något annat val än att satsa på de stora namnen, som exempelvis Microsoft, på börsen.

Han tror att Microsoft kommer dra nytta av över 900 miljarder dollar, över 10 014 miljarder kronor, i total konsumtion i USA i år.

”Mycket av [dessa pengar] kommer att gå till ett företag som Microsoft eftersom de har både kommersiell handel och detaljhandel. Dessa två möts vid en tid som denna, det kommer verkligen att öka intäkterna och du köper den äntligen till ett pris som är ganska rimligt, säger Phil Blancato till CNBC.

Osäkerhet kvarstår gällande Apple

Han tror också på Costco för dess enorma penetration i e-handeln och han förväntar sig att bolaget kommer dra nytta av en period med produktiv tillväxt för varor. När det gäller Apple menar han att en osäkerhet kvarstår om framgången får Iphone 14.

Dock är Apple på väg in i en säsongsmässigt stark period där bolaget kan uppvisa imponerande siffror och Phil Blancato erkänner att Apple har en förmåga att ständigt återuppfinna sig självt.

ANNONS
ANNONS

”Det är ett företag som åter lätt skulle kunna handlas för 170 dollar om vi får det rallyt”, säger han till CNBC.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Techindex i Hongkong rusar över 7 procent [Dagens PS]