Dagens PS

Mångmiljonsmäll för Polestar-toppar och hollywoodstjärna

Polestar
Håkan Samuelsson, Thomas Ingenlath och Leonardo DiCaprio. (Foto: Jordan Strauss/AP/TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 26 maj 2024Publicerad: 26 maj 2024

Ordförande Håkan Samuelsson och vd Thomas Ingenlath har förlorat många miljoner på Polestars kollaps, vilket också skådespelaren Leonardo DiCaprio tros ha gjort.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Polestars aktie har kollapsat och är sedan toppnoteringen 2022 ned 94 procent. I år är tappet 65 procent. Bolaget kan till och med kastas ut från Nasdaq-börsen i USA då de inte lämnat in sin årsrappport till den amerikanska finansinspektionen SEC.

Som Dagens PS tidigare rapporterat är det dessutom omöjligt för svenska småsparare att göra sig av med aktien, de värdepapper som gavs som ersättning när Volvo Cars (börskurs Volvo Car) gjorde sig av med sin andel av Polestar har ännu inte konvererats till aktier som går att handla med.

“Sämsta investeringen i mitt liv”

Bolaget har inte lämnat en kvartalsrapport sedan den 31 oktober 2023, och aktieägarna saknar därmed insyn.

“Det här har varit den sämsta investeringen i mitt liv. Jag kommer förmodligen att förlora ungefär 20 000 dollar på det när det är över”, skriver en användare på internetforumet Reddit enligt sajten Carup.

“Det som stör mig är bristen på insyn i redovisningen. Det kastrerade fullständigt deras aktieägares förmåga att fatta sunda beslut. Denna förseningstaktik bör mötas med betungande dagsböter som ökar dagligen tills rapporter lämnas”, fortsätter användaren.

DiCaprio storägare i Polestar

Det finns de som förlorat mer. De två största privata aktieägarna i Polestar är styrelseordförande Håkan Samuelsson och Polestars vd Thomas Ingenlath som fått aktier via ett optionsprogram. Jämfört med när Polestars aktie stod på toppen har de båda förlorat 102 respektive 58 miljoner, enligt Carup.

ANNONS

Vid toppen värderades Polestar till 290 miljarder kronor, dubbla Volvo Cars, nu är börsvärdet knappt 18 miljarder. De har dock gott om aktier från sin tid som vd respektive designchef på Volvo Cars också, så de klarar sig nog trots mångmiljonsmällen.

Det gör nog också skådespelaren Leonardo DiCaprio som varit en stor aktieägare i Polestar, vilket det är oklart om han fortfarande är.

Läs även: Svenska småsparare fast när Polestar totalkollapsar (Dagens PS)

Läs även: Polestars kamp mot klockan – har 60 dagar på sig (Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS