Dagens PS

Hongkong försöker återfå investerarnas förtroende

"Vi var, vi är och vi kommer att förbli ett av världens ledande finansiella centra", lovade Hongkongs ledare John Lee vid inledningen av ett stort investeringstoppmöte i Hongkong
"Vi var, vi är och vi kommer att förbli ett av världens ledande finansiella centra", lovade Hongkongs ledare John Lee vid inledningen av ett stort investeringstoppmöte i Hongkong. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 02 nov. 2022Publicerad: 02 nov. 2022

Hongkongs ledare John Lee försökte under ett investeringstoppmöte på onsdagen återuppväcka förtroendet för staden som ett globalt finansiellt nav.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I dag, onsdag, på Hongkongs största internationella evenemang på flera år, ett investeringstoppmöte med över 200 deltagare från fler än 20 länder sade stadens ledare John Lee att Hongkong nu öppnar igen för internationella affärer, efter mer än två och ett halvt år med pandemirestriktioner, det rapporterar CNN.

Enligt CNN kallade John Lee konferensen för: “Hongkong-on-stage-again-toppmötet” eller “back-to-business-scenen”.

Hongkong ska vara konkurrenskraftig

När han talade till några av de närvarande Wall Street-cheferna, inklusive Goldman Sachs vd David Solomon, Morgan Stanleys vd James Gorman, UBS:s ordförande Colm Kelleher och HSBC:s vd Noel Quinn, meddelade han trotsigt att han har för avsikt att hålla den tidigare brittiska kolonin konkurrenskraftig för globala finansiärer.

“Vi var, vi är och vi kommer att förbli ett av världens ledande finansiella centra”, lovade John Lee, skriver CNN.

Han försökte också försäkra cheferna om att Hongkong kommer behålla sin roll som ett internationellt nav som skiljer sig från Kinas fastland och sade att kinesiska regeringstjänstemän har gett sitt stöd för att Hongkong ska behålla sin position som en port mellan öst och väst.

Kinas femårsplan innehåller mål om Hongkong

John Lee sade att Kinas senaste femårsplan innehåller mål om att förstärka Hongkongs roll som ett internationellt finans-, handels, sjöfarts- och flygcentrum.

ANNONS

“Det värsta ligger bakom oss”, sade han, skriver CNN.

De karantänskrav som i stort sett har isolerat Hongkong, hämmat den ekonomiska aktiviteten och uppmuntrat till en historisk kompetensflykt hävdes i september. Fortfarande har dock Kinas fastland mandat för att de flesta inresande ska isolera sig i minst sju dagar under landets stränga noll covid-strategi.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Kinesiska aktier har varit en usel placering och kan så förbli

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS