De globala börsproffsen ändrar kurs och fokus.

ANNONS

Enligt en investerarenkät – som refereras av Placera.nu – föredrar de globala investerarna defensiva sektorer och amerikanska aktier.

Det sker, skriver sajten, ”på bekostnad av cykliska aktier”.

Nivån på fördelningen av de globala investerarnas amerikanska aktier uppges nu vara den högsta på 15 månader, snudd på två tredjedelar av de tillfrågade investerarna bedömer att USA sannolikt är den bästa regionen att hitta avkastning på.

Bakom förvaltarenkäten – som uppges omfatta flera hundra, tunga investerare i världen – står Bank of America Merrill Lynch; enkäten genomfördes den 1-7 juni och av resultatet framgår att de flesta globala investerare tror att börsen har mer att ge.

Världsekonomin i sin helhet räknat de med växer några år till, endast drygt 10 procent tror att konjunkturtoppen är nådd medan knappt 80 procent tror att det toppar under andra halvåret 2019 eller senare, enligt Placera.nu-artikeln.

ANNONS
ANNONS

”Det största hoten mot fortsatt börsuppgång är fortfarande ett potentiellt handelskrig. Det är för den femte månaden i rad som det är det största hotet”, skriver sajten bland annat.