Här är morgonens viktigaste rapporter i korthet. Dagens PS sammanfattar hur det gått för de största svenska börsbolagen. Missa inte vår brief!

ANNONS

Swedbank har under morgonen kommit in med en Q3-rapport som är starkare än väntat och som vd Jens Henriksson är uppenbart nöjd med.

Kolla här vad han säger om siffrorna.

Även konkurrerande storbanken Nordeas resultat för tredje kvartalet överraskar.

”Fortsatt tillväxt i affärsvolymerna i Norden. Bolånevolymerna steg med 6 procent jämfört med samma kvartal i fjol, tack vare ökade marknadsandelar i regionen. Tillväxten inom utlåning till små och medelstora företag tog ytterligare fart till 9 procent. Det förvaltade kapitalet ökade med 21 procent till rekordhöga 393 md euro, stärkt av fortsatt höga nettoinflöden i alla kanaler”, skriver Nordea bland annat i ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen.

”Rörelseresultatet ökade med 17 procent till 1 268 mn euro, främst drivet av att intäkterna ökade med 9 procent”, skriver Nordea.

Så går det för Telia och AB Volvo

På telekomsidan har Telia under morgonen släppt en rapport som i stort sett är i linje med förväntan.

”Vårt resultat för det tredje kvartalet visar på fortsatta framsteg mot företagets långsiktiga ambitioner. Vi levererar på våra strategiska prioriteringar genom att expandera vår nästa generations tjänster inom uppkoppling, förbättrar det kommersiella drivet genom konvergens och accelererar det strukturella kostnadsuttaget. Trots att det fortfarande finns vissa motvindar, ligger nu grunden för ’Reinvent a Better Telia’ fast på plats, vilket som illustreras av ännu ett kvartal med tjänsteintäktstillväxt för koncernen och även tillväxt i alla affärsenheter förutom en”, skriver vd Allison Kirkby i ett pressmeddelande från bolaget.

Läs mer om Telia-rapporten för årets tredje kvartal.

ANNONS
ANNONS

Fordonsbjässen AB Volvo redovisar också sina siffror för tredje kvartalet, och det är ännu ett starkt kvartal från bolaget.

”Under Q3 2021 var efterfrågan god på Volvokoncernens produkter och tjänster på de flesta marknader världen över. Vi ökade vår nettoomsättning till 85,3 miljarder kronor med en stark tillväxt inte minst i serviceaffären. Kvartalet påverkades dock av brist på halvledare, andra komponenter och fraktkapacitet vilka resulterade i produktionsstörningar och ökade kostnader. Vi levererade trots det ett justerat rörelseresultat på 9,4 miljarder kronor, vilket motsvarar en marginal på 11,0%”, konstaterar vd:n och koncernchefen Martin Lundstedt.

Läs mer om Volvo-rapporten.