Dagens PS

Grönt ljus i USA till SAS krislån

SAS
SAS chanser till en framgångsrik rekonstruktion uppges nu öka efter klartecken till ett krislån på 450 miljoner dollar, motsvarande 4,9 miljarder kronor. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 10 nov. 2023Publicerad: 10 nov. 2023

Flygbolaget SAS chanser till en framgångsrik rekonstruktion uppges nu öka efter klartecken till ett krislån på 450 miljoner dollar, motsvarande 4,9 miljarder kronor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Reuters berättar att konkursdomstolen i USA nu godkänner ett så kallat DIP-lån på 9 miljoner dollar från nya långivaren och värdepappersföretaget Castlelake.

Redan nästa vecka kan flygbolaget ta emot pengarna och samtidigt ökar det SAS möjligheter till en lyckad omstrukturering/rekonstruktion, enligt bedömare.

Det nya krislånet, som ska betalas ut mellan 15 och 17 november, gör det möjligt för SAS att återbetala sitt nuvarande DIP-lån till Apollo Global, som hotat med verkställigheter mot flygbolaget.

Det har fått SAS att be den amerikanska konkursdomstolen att nu skynda på processen med Castlelake som ingår i konsortiet med Air France-KLM, flygbolagets nya storägare efter budstriden mot Apollo vid sidan av danska staten och Lind Invest.

Den 21 november väntas konkursdomstolen i New York hålla slutförhandling om SAS omstruktureringsplan.

Läs även: Uppgörelsen gör dina SAS-aktier värdelösa Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
Möjlighet – teckna i erfaren spelutvecklare
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS