Embracer fortsätter att satsa. Nu köper man tre spelutvecklare för nästan tre miljarder kronor. Dessutom slår man till och köper en spelkatalog som bland annat innehåller klassikerna Tomt Raider och Thief.

ANNONS

På måndagsmorgonen meddelar Embracer i ett pressmedddelande att man köpt spelutvecklarna Square Enix Montreal, Crystal Dynamics och Eidos Montreal. Därtill läggs en varumärkeskatalog från Square Enix Holding, med titlar som Tomb Raider, Deus Ex, Legacy of Kan och Thief.

Fantastiska varumärken

”Vi är väldigt glada över att välkomna dessa studios till Embracer Group”, säger Embracers vd och medgrundare Lars Wingefors.

Embracer i miljardaffär – köper tre spelutvecklare
Lars Wingefors, vd för och medgrundare av Embracer Group är nöjd med förvärven. Foto: TT

”De har fantastiska varumärken, kreativa talanger som håller världsklass och har dessutom visat en förmåga att konsekvent överträffa förväntningar under de senaste årtiondena”, fortsätter han.

Embracer växer med 1100 anställda

Allt som allt betalar Embracer 300 miljoner dollar (2,972 miljarder kronor) på en kassa- och skuldfri basis. Transaktionen, som är villkorad av vissa regulatoriska och andra externa godkännanden, förväntas slutföras under andra kvartalet i Embracers räkenskapsår, och betalas då i sin helhet, uppger Dagens Industri.

Crystal Dynamics har cirka 300 anställda, Eidos Montreal cirka 500 och Square Enix Montreal ungefär 150 uppger DI.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Embracer-rapport starkare än väntat [Dagens PS]

Läs även: Microsoft köper Activision Blizzard för 600 miljarder [Dagens PS]