Di: Qviberg & Co betalar 25,5 miljoner

Uppdaterad: 04 maj 2018Publicerad: 04 maj 2018
Investmentbolaget Öresund
Investmentbolaget Öresund

Parterna i det stora HQ-målet har alltså kommit överens om en förlikning.

ANNONS
ANNONS

Det uppger investmentbolaget Öresunds advokat Mikael Broomé för tidningen, som nu skriver följande:

“Svarandeparterna i HQ-målet – däribland Mats Qviberg – betalar 25,5 miljoner kronor i förlikningen med HQ.”

Dagens PS har i flera artiklar berättat om den utdragna rättsprocessen mellan moderbolaget HQ och topparna i det kraschade HQ Bank.

I december i fjol förlorade HQ skadeståndsmålet mot tidigare styrelseledamöter, chefer, revisorer och ägare i HQ Bank, däribland finanskändisen Mats Qviberg. HQ har krävt omkring 5 miljarder kronor i skadestånd men åkte i stället på att betala motpartens rättegångskostnader.

I januari i år ansökte HQ om konkurs, uppger Di, till följd av rättegångsnotan efter förlusten i tingsrätten. Konkursförvaltaren har sedan haft möjlighet att överklaga till Svea hovrätt – beskedet var först att man skulle överklaga, vilket Dagens PS skrev om – men tidsfristen har enligt vad som framgår skjutits upp då parterna ska ha förhandlat om en förlikning, som nu också ska ha uppnåtts.

Bill Kronqvist, HQ:s konkursförvaltare, vill inte uppge för Di vilket besked han nu tänker ge till hovrätten. Däremot säger Mikael Broomé, advokaten som företräder investmentbolaget Öresund – där finansmannen Mats Qviberg är ordförande – att en förlikning mellan parterna har träffats.

“Det är förlikt. Enligt min uppfattning ska konkursförvaltaren ge in den här förlikningen och begära att målet avskrivs – det räknar jag med”, säger han till Di, som även försökt få en kommentar från Öresunds vd Nicklas Paulson – dock utan framgång.

Di skriver att det är Mats Qvibergs tidigare rådgivare Christen Ager-Hanssen som uppger beloppet, 25,5 miljoner kronor, som Qviberg och kompani nu ska betala. Det deklarerar Ager-Hansen i en inlaga till tingsrätten, där han också kräver att konkursförvaltaren sparkas.

Läs även: “Mats Qviberg rikare än före kraschen” >

Och: Qviberg rasar i telefon: “Inget hot, ett löfte” >

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.