Dagens PS

Clas Ohlsons rapportrus kom av sig: Dubbel framtidsoro

Det starka rapportrallyt i Kristofer vd Tonströms Clas Ohlson kom av sig efter att dubbla analyser publicerade sstrax innan lunch som båda ser akten som fullvärderad. Kursen är trots tillbakagången upp 12 procent för dagen.
Det starka rapportrallyt i Kristofer vd Tonströms Clas Ohlson kom av sig efter att dubbla analyser publicerade sstrax innan lunch som båda ser akten som fullvärderad. Kursen är trots tillbakagången upp 12 procent för dagen. (Foto: Fredrik Sandberg/TT)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 05 juni 2024Publicerad: 05 juni 2024

Ett tag var Clas Ohlson upp nära 18 procent på en rapport som gladde marknaden rejält. Sen kom två analyser vid lunchtid som fick aktien att sjunka tillbaka sju procent på mindre än en timme.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tvåsiffrigt starkare omsättning, en höjd utdelning och en fin majförsäljning fick prylkedjan Clas Ohlsons (börskurs Clas Ohlson) aktie att ta ett glädjeskutt upp nära tidigare rekordnivåer från tidigare i våras.

Kan nå tidigare kursrekord

Som mest rusade kursen upp omkring 18 procent och aktien handlades för över 171 kronor jämfört med tisdagens stängningskurs strax över 145 kronor.

Men även om de bakåtblickande siffrorna såg fina ut så är det inte mycket som talar för att det finns mer att hämta framåt i aktien.

Den slutsatsen kom både Placeras och Dagens Industris analytiker till nästan på minuten samtidigt när tidningarnas uppdaterade Clas Ohlson-analyser publicerades strax innan halv tolv på förmiddagen.

“Potentialen är inte enorm i våra ögon efter det gångna årets välförtjänta uppställ i aktien. Vi är glatt överraskade över kraften i återhämtningen men avvaktande till aktien på de här nivåerna även om vi kortsiktigt ser chansen för ytterligare lite medvind i spåren av den fina rapporten. Det kan mycket väl ta kursen förbi det gamla rekordet på 178 kronor, men så mycket mer räknar vi inte med att det finns att hämta i närtid”, skriver Placeras Henrik Blomgren i en kommentar.

ANNONS

Senaste nytt

“Svårt att hitta långsiktigt tillväxtcase i Clas Ohlson”

Julia Forsberg på DI är som sagt inne på samma tankebanor i sin analys:

ANNONS

“Som Di har påpekat tidigare är det i dagsläget svårt att hitta ett långsiktigt tillväxtcase i Clas Ohlson och aktien ser därför fullvärderad ut. Bolaget har dock en stark finansiell ställning med en nettokassa och den stora frågan är hur pengarna kommer att spenderas. Om Clas Ohlson kan hitta nya tillväxtintiativ att investera i, som till exempel fler förvärv eller nya produktkategorier, kan aktien bli intressant igen.”

Trots frågetecken kring om aktien har mer att ge så är båda analytikerna överens om att det är en stark rapport från en välskött verksamhet som Dala-företaget levererat.

Det tog inte lång tid efter att analyserna publicerats som den goda stämningen för Clas Ohlsons aktiekurs kom av sig. På knappt en timme tappade aktien tio kronor i värde ned till 161 kronor, minus nära sju procent från dagshögsta.

Efter ett tag stabiliserades dock kursen och aktien handlas i skrivande stund strax efter klockan 13 för drygt 164 kronor per andel. Aktien är därmed upp drygt 12 procent för dagen trots tappet vid lunch.

Läs mer:

Clas Ohlsons försäljning övertygar. Dagens PS

Glädjerus för Clas Ohlson på Stockholmsbörsen. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS