Dagens PS

Börsnoterade Bambuser lägger locket på

Bambuser, Maryam Ghahremani
Bambusers vd Maryam Ghahremani. (Foto: Press)
Rosanna Smeds
Rosanna Smeds
Uppdaterad: 28 apr. 2023Publicerad: 28 apr. 2023

Börsnoterade videobolaget Bambuser har i det tysta sagt upp en tiondel av sin personalstyrka.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Breakit avslöjar att börsnoterade Bambuser i måndags höll ett kort digitalt stormöte där vd:n Maryam Ghahremani gav beskedet att cirka 10 procent måste lämna bolaget.

Det uppger flera av varandra oberoende källor. ”Det är väldigt dystert. Hennes budskap var att det är tuffa tider och att bolaget måste stama år”, säger en källa inifrån bolaget till Breakit.

Utöver det fortsätter bolagets höga omsättning av chefer och ytterligare ett par höga befattningshavare har lämnat Bambuser nyligen.

Avböjt muntlig intervju

Maryam Ghahremani har avböjt en muntlig intervju men har skickat en kort skriftlig kommentar till Beakits många frågor.

“Som kommunicerats i tidigare kvartalsrapporter ser vi löpande över vår verksamhet för att optimera våra resurser mot ökat kund- och aktieägarvärde. Som ett led i det arbetet har vi gjort en översyn av vår verksamhet inom R&D, marknadsföring och professionell services som berör ca 16 arbetsroller.”

Ingen information från Bambuser

Breakit ifrågasätter varför Bambuser inte har informerat aktiemarknaden som de senaste uppsägningarna. Då marknadsnoterade bolag måste skicka ut pressmeddelande, enligt MAR-regelverket, om större händelser och företeelser som skulle kunna påverka värderingen av bolaget.

ANNONS

“De planerade åtgärderna omfattas inte av MAR-regelverket, eftersom de är en del av den löpande verksamheten”, skriver Ghahremani som svar.

Bambusers rörelseresultat uppgick till minus 200 miljoner kronor 2022.

Hänvisar till tyst period

I september 2022 hade tolv ledningspersoner slutat, eller tvingats att sluta, inom loppet av tio månader. Efter det har listan av chefer i omlopp fyllts på. När Breakit har frågar Ghahremani om detta så har hon inte velat svara med hänvisning till ”en tyst period”.

”En tyst period” betyder att en bolagsrepresentant inte får svara på frågor dagar innan en kvartalsrapport. Det är dock ett begrepp som inte finns i regelverken för svenska börsbolag.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rosanna Smeds
Rosanna Smeds

Skribent och researcher

Rosanna Smeds
Rosanna Smeds

Skribent och researcher

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS