Men det är inte över än – tvärtom tror proffsen att börsfesten håller i sig. Kolla här!

ANNONS

”Börsen handlar om förväntade vinster. Vi ser redan nu att många bolag flaggar för bättre resultat än vad de flaggat för tidigare”, säger Martin Guri, aktiestrateg på Kepler Cheuvreuxm, till TT inför den stundande rapportfloden som drar i gång om ett par veckor.

Centralbanksstimulanser, börsdoping som en del tycker, samt allt fler bättre positiva signaler bidrar till att börsen återhämtar sig starkare än väntat i pandemin.

”Det är väldigt mycket pengar i systemet”, säger Johanna Kull, sparekonom på Avanza, till TT.

Nästan 150 börsbolag och deras aktieägare är vinnare

Siffror som nätmäklaren Avanza tagit fram till nyhetsbyrån visar att nästan hälften av Stockholmsbörsens bolag i dag, snudd på 150 bolag, står på en högre nivå än innan coronakrisen.

Åtta av börsbolagen uppges ha rusat över 100 procent varav den största kursraketen är G5 Entertainment, som är upp med fantastiska 290 procent sedan 20 februari i år.

Det bör sägas att även om börsen nu har rekordkalas så kan det vända lika snabbt. En rad omvärldsfaktorer nämns i TT-artikeln – som publiceras på SvD.se – som kan leda till dramatiska börsfall, däribland pandemin.

Det var strax efter börsöppningen i Stockholm i dag som rekordnivån 735,6 noterades på OMXS-indexet, och även om börsen sedan sjönk tillbaka håller flera experter för troligt att nya börsrekord kan komma i höst, även om börsen i dag anses högt värderad.

ANNONS
ANNONS

Bland andra Linda Lyth, investeringsstrateg på Söderberg & Partners, menar att ”övergripande ser det bra ut för aktiemarknaden”.

Läs hela artikeln.