Legendariske tradern Peter Tuchman kommenterar måndagens börsyra i Dagens Industri.

annons
annons

Precis som i Stockholm hade New York-börsen en behaglig handelsdag i går, måndag.

Förutom lyftet efter Biden-segern i det amerikanska presidentvalet ger beskedet om att ett nytt vaccin kan vara på gång börserna bränsle.

I Stockholm stängde det breda indexet OMXSPI på nytt rekord och på Wall Street i New York stängde S&P 500 upp 1,2 procent medan Dow Jones steg hela 3 procent.

För techbolagen var det inte lika muntert. Nasdaqs compositindex backade 1,5 procent, konstaterar Di, som fick en intervju med rutinerade Wall Street-tradern Peter Tuchman efter gårdagens börsfest.

”Det var ren eufori idag”, konstaterade Tuchman.

”Det är ett lättnadsrally, med tanke på all nervositet som funnits på marknaderna den senaste tiden. Men det kändes samtidigt som en orimligt stor reaktion i morse. Folk gör verkligen ett offensivt bet om USA:s framtid.”

Läs mer på Di.se.

ANNONS
ANNONS

I Asien har en stark inledning på handelsdagen på tisdagen mattats av, trots glada vaccinnyheter. Tokyobörsens Nikkei-index var vid 6-tiden i morse, svensk tid, upp med 0,1 procent.

Hongkongbörsen noterades upp med 0,6 procent medan Shanghaibörsen stod på plus med marginella 0,1 procent vid tidpunkten för börsrapporten.

Tekniktunga Shenzhenbörsen var ned med 0,6 procent medan Seoulbörsen hade backat 0,2 procent. Australiska ASX200 hade stigit 0,5 procent runt klockan 6.