Sven-Olof Johanssons brukar få rejäl fångst på sitt bottenfiske. Kolla nestorns innehav så kan du skugga honom. Det kan bli jackpot!

Di konstaterar att fastighetsmiljardären varit framgångsrik när han fiskat upp aktier som fått rejält med stryk på aktiemarknaden.

Så är fallet med både H&M och Swedbank, som uppges ha skvalpat klart i bottenträsket och vars aktiekurser stiger igen.

Dessa börspapper har Sven-Olof Johansson en långsiktig horisont på i sin portfölj.

ANNONS
ANNONS

Tror att Loomis kan bli ett klipp

Andra innehav är förstås Fastpartner, hans eget imperium, där han exponerat sig för nära 9 miljarder kronor, enligt artikeln. Där till uppges Johansson ha aktier i Ilja Batljans fastighetsbolag SBB ”och några hundra miljoner i en handfull andra storbolagsposter med varierande investeringshorisont”.

En nykomling i Johanssons portfölj är säkerhetsföretaget Loomis, skriver Di och uppger att aktien i dag handlas till ett prisfall på 45 procent sedan årsskiftet. Sven-Olof Johansson uppges ha tankat Loomis-aktier för omkring 60 miljoner kronor, enligt Holdings, som tidningen hänvisar till.

”Analysen är inte märkvärdigare än så. Aktien var nere under 200 kronor och ett börsvärde runt 14 miljarder kronor. Det är billigt för ett bolag som tjänar ganska bra med pengar, med ett bra kassaflöde. Utanför Sverige och inte minst USA är kontanthantering fortfarande en gigantisk marknad. Loomis har etablerat sig på de marknader där volymerna är stora och de har inte många konkurrenter, eftersom ingen tycker det är särskilt spännande”, resonerar miljardären i Di-artikeln där det även framgår att han tankat Stora Enso, som uppges ha backat 10 procent i år på börsen.

Utöver det har Johansson, enligt Di, gjort stora aktieräder i Nordea, som han menar är ”den lägst värderade banken”.