Börserna faller på bred front i Asien under onsdagsmorgonen.

”Dystrast bland ledande Asienbörserna var Seoulbörsen i Sydkorea, där KOSPI-index sjönk dryga 2,2 procent. I Tokyo backade Nikkei 1,5 procent medan Shanghai och Hongkong handlades 1,4 respektive 1,6 procent ned vid 7.30-tiden på onsdagens morgon”, skriver Di.se, som även konsaterar att USA-börserna stängde på minus på tisdagskvällen.

Enligt tidningen är skälet till nedgångarna den politiska turbulensen i Italien och förnyad handelsoro.

ANNONS
ANNONS

Italien riskerar att stå utan regeringen i ytterligare månader. Carlo Cottarelli, som skulle bilda en neutral övergångsregering, kan komma att lämna walk-over direkt.

Finansmarknadernas oro grundar sig i att populistiska krafter ska få utökad makt i både Italien och EU. Där till eskalerar handelsbråket mellan USA och Kina sedan Trump i går, tisdag, på nytt och överraskande att införa tullar på varor från Kina för 50 miljarder dollar, skriver Di, som berättar att en lista ska offentliggöras den 15 juni och därefter träda i kraft.

”Detaljer om begränsade kinesiska investeringar och exportkontroll från USA kommer att annonseras den 30 juni”, framgår det vidare i artikeln.