Aktiestinsen, som han kallades, är en börsvinnare av rang till och med efter sin död. Kolla här!

Lennart Israelsson, mer känd som Aktiestinsen, donerade bort aktier till stiftelser till ett värde av 58 miljoner kronor, och i dag har värdet på dessa börspapper vuxit till fantastiska 149 miljoner kronor, berättar Placera.nu.

I första hand satsade Aktiestinsen, som alltid gav oroliga börsplacerare rådet att sitta still i båten när börsen stormade, på investmentbolag och fastigheter.

”Jag tycker det är synd att folk blir så panikartade bara för att börsen faller, är det något jag har lärt mig på 95 år är det att börsen förr eller senare alltid kommer igen”, sa han bland annat till dåvarande ekonomisajten E24 i en artikel som Dagens PS uppmärksammade.

I stiftelserna efter Aktiestinsen är Latour största innehavet. Industrivärden, Lundbergföretagen, Fabege och Investor är några andra aktier i portföljerna, framgår det.

ANNONS
ANNONS

Lennart Israelsson grundade fem stiftelser under sin livstid. Aktierna i dessa fortsätter alltså ge god avkastning, trots att de delat ut pengar till stipendiater, skriver Placera.nu.

Lennart Israelsson gick bort i mars 2017 i en ålder av 101 år.

Läs även: Börsoraklet satt alltid still i båten [DagensPS.se] >

Läs vidare: 94-årigt börsgeni ger bort sina aktiemiljoner [DagensPS.se] >