I en intervju med brittiska The Times erkänner Bill Gates att han ”gjorde ett stort misstag” som lierade sig med Jeffrey Epstein.

ANNONS

Bill Gates ångrar djupt sina möten med den nu avlidne sexförbrytaren Jeffrey Epstein och insåg inte, säger han till The Times, att dessa möten bidrog till att öka Epsteins trovärdighet, ”jag gjorde ett stort misstag”, medger Gates.

Det var i början av 2013 som Gates vid flera tillfällen bjöd in Epstein till middagar i syfte att samla in pengar och marknadsföra Gates Foundation.

Trots att Jeffrey Epstein redan var dömd 2008 för att ha köpt sexuella tjänster av en 14-årig flicka medverkade han på Gates Foundation-middagarna.

Jeffrey Epstein hittades död i häktet den 10 augusti 2019. (Foto: TT)

Bill Gates har tidigare sagt att han stoppade mötena med sexförbrytaren Epstein, som även vara nära vän med Donald Trump, Bill Clinton och prins Andrew, som själv stod anklagad i USA för att ha förgripit sig på en 17-årig flicka, ett fall där prins Andrew i februari i år gick med på förlikning.

Vänskapen med Epstein ledde till konflikten med ex-frun Melinda

De middagar som Bill Gates höll i närvaro med Epstein ledde till konflikter mellan Bill Gates och hans dåvarande fru Melinda, som beskrev Epstein som ”ondskan personifierad”.

Efter 27 års äktenskap gick paret Gates skilda vägar förra året.

I intervjun med The Times berättar Bill Gates även om livet som singel och hur han tänker använda sin förmögenhet för att bekämpa nästa pandemi.

ANNONS
ANNONS

Bill Gates är grundare av multinationella datorjätten Microsoft och fyra på listan över världens rikaste personer.

Enligt Forbes rikemanslista i realtid är Gates i skrivande stund god för 29,4 miljarder dollar.

Jeffrey Epstein hittades död i häktet den 10 augusti 2019. Miljardären och hedgefondförvaltaren Epstein stod på nytt anklagad för flera sexuella övergrepp och trafficking med minderåriga.