Dagens PS

Ålromantiker och riskkapitalister bland årets sommarpratare

Årets sommarpratare
Annie Lööf inleder Sommar i P1 den 24 juni. (Foto: TT)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 09 juni 2023Publicerad: 09 juni 2023

Så kunde det äntligen avslöjas vilka som blir årets sommarpratare. Ett brokigt persongalleri, som i år rymmer både finansprofiler, hyllade författare och ålromantiker. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Som ett av de folkligaste programmen i Sverige följer sommarpratet livet vi lever, bortom hängmattan och sommaridyllen.

Efter ännu ett år med stora ekonomiska utmaningar, inflation och kris, kommer det därför inte som någon större överraskning att “Sommar i P1” gästas av såväl ekonomijournalister och näringslivsprofiler som en och annan riskkapitalist.

Däribland finansmannen Harald Mix, vd för riskkapitalfonden Altor.

Samtal om klimatet

Mix är även initiativtagare och medgrundare till batteriföretaget Northvolt samt ordförande för H2 Green Steel och utlovar samtal om klimatkrisen i sitt sommarprat som går av stapeln den 24 juli.

Ännu en välbekant profil i ekonomisammanhang är den prisbelönte ekonomijournalisten Andreas Cervenka som med boken ”Girig-Sverige: så blev folkhemmet ett paradis för de superrika” erhöll Stora Journalistpriset, och det för tredje gången.

ANNONS

Senaste nytt

“Skulder på 5 000 miljarder”

Huruvida denna bragd kommer att nämnas i Cervenkas sommarprat den 27 juni återstår att se, men klart är att han kommer att ta upp svenskarnas skulder och fattigdomen den för med sig.

ANNONS

“Vi svenskar har i dag skulder på över 5 000 miljarder kronor vilket gör oss till ett av de mest skuldsatta länderna i världen. Nyfattigdomen brer ut sig, samtidigt som vi har rekordmånga miljardärer. Mitt program ska handla om hur vi hamnade här”, säger Cervenka till Sveriges Radio.

Årets sommarpratare

Ett omtalat ålfiske satte punkt för PM Nilssons karriär i som statssekreterare, men gläntade på dörren till Sommar i P1. (Foto: TT)

Vikthets

Vidare till ännu en författare, om än inom deckargenren, där hon är en av världens största. Vi talar förstås om Camilla Läckberg, som framgångsrikt byggt sig ett imperium på sitt skrivande och synts flitigt i media under de senaste åren.

I sitt sommarprogram kommer dock fokus att ligga på en mörkare sida av kändisskapet, och den vikthets som präglat hela Läckbergs liv. Ett öde som du lyssnar till den 2 juli.

Omtalat ålfiske

På temat medialt rabalder bör förstås även journalisten PM Nilsson nämnas, som tidigare i år fick lämna sin post som statssekreterare åt statsminister Ulf Kristersson (M) under dramatiska former, sedan det framkommit att han olagligen fiskat ål.

En fråga som Nilsson kommer att dryfta den 5 juli då han väntas förklara “vad ålfiske egentligen är.”

ANNONS

Vi är förstås idel öra.

Sommar i P1 inleds den 24 juni med Annie Lööf, före detta partiledare, jurist.

Fler spännande sommarvärdar och listan i sin helhet finner du här!

Vill du läsa mer om intressanta profiler och sommarpratare? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst!

Relaterade artiklar:

Årets sommarpratare 2023 – nedräkningen har börjat 

Årets sommarpratare 2023 – hela listan

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS