Stockholmsbörsen föll på nytt på tisdagen och bland förlorarna finns aktier som rasat med långt över 20 procent och nära på 30 procent på bara en vecka.

ANNONS

Nelly har exempelvis tappat drygt 28 procent och Boozt 24 procent, framgår det.

Båda bolagen, som är verksamma inom e-handeln, gick ut med vinstvarningar i torsdags och har dragit ner även andra e-handlare på börsen.

Revolutionrace har exempelvis tappat mer än 25 procent på vecka, och BHG drygt 20,5 procent, skriver Privata Affärer.

Den aktie som hittills i år är största besvikelsen för sina investerare på just denna lista är VNV Global, som fallit drygt 73 procent sedan årets början, enligt sammanställningen – på en vecka har aktien fallit 18,6 p5rocent.

Det finns, vilket bör understrykas, aktier på Stockholmsbörsen som rasat betydligt mer i år än de som nämns på den här listan.

Listan innehåller 20 förlorar-aktier

PA-listan innehåller 20 aktieförlorare, som rasat med mellan drygt 20 och 70 procent sedan årsskiftet men främst har listan alltså fokus på de aktier som rasat mest på en vecka.

Även fastighetsbolag har fått mycket spö av aktiemarknaden under veckan som gått och sedan årets början, som Dagens PS tidigare berättat.

ANNONS
ANNONS

Läs mer om det sistnämnda här: En tredjedel av börsvärdet i fastighetssektorn borta [Dagens PS]

Under tisdagen var det SCB:s nya och oväntat höga inflationssiffra som gav Stockholmsbörsen stora darren och gjorde att börsen backade för femte dagen i rad.

Vid stängning stod indexen klart lägre och det breda OMXSPI noterade nytt årslägsta:
• OMXSPI: –1,9 procent
• OMXS30: –1,3 procent