Urladdningen på börsen har skett på bara ett år och analytiker höjer nu ett varningens finger.

ANNONS

Det här skriver Dagens Industri och berättar att det är bränslecellsbolaget Powercells aktie som haft en formidabel kursexplosion med en uppgång på 430 procent på bara tolv månader.

Flera småsparare uppges ha gått in i aktien, där de stora vinnarna är storägarna tyska Bosch och den saudiske miljardären Mohammed Al-Amoudis bolag Midroc, framgår det.

Men enligt aktieproffs finns det anledning att se upp då ”värderingen är skyhög”, enligt artikeln.

Powercell är listat på First North.

”Utvecklingen för Powercell-aktien är onekligen anmärkningsvärd och samtidigt överraskande”, säger Henrik Alveskog, aktieanalytiker på analyshuset Redeye, till Di.

Redeye följer Powercell och Henrik Alveskog konstaterar att merparten av kursuppgången beror på framtida förväntningar. Det har inte kommit in några nyheter som kan förklara varför aktien fortsätter sticka i väg uppåt på det sätt som den gör, säger han, och dagens Powercell-värdering är inte motiverad.

ANNONS
ANNONS

”Den nuvarande värderingen på runt 213 kronor och 11 miljarder kronor intecknar långt större framgångar än vi räknar med”.

Något köpråd ger han inte och bedömningen är att ”det är många år kvar till dess att intjäningen kan matcha dagens värdering”.